Svenska komiker

I Sverige finns det mängder med olika slags komiker, och detta har även funnits många bra av genom tiderna.

  • Per Andersson är en av Sveriges väldigt uppskattade komiker och han har en rolig stil som är alldeles unik. Denna alldeles underbara komiker är uppvuxen i Mölndal, Göteborg, och har därför en härlig göteborgsdialekt. Han är verksam inom en hel del olika områden som alla berör humor, och dessa är exempelvis manusförfattare, komiker, regissör samt skådespelare. Per Andersson har blivit tilldelad Mölndals kulturstipendium och Mats Ljung-stipendiat samt Karamelodiktstipendiet 2016.al_murray
  • Petra Mede är också en känd komiker i Sverige som alla har lite delade meningar om, då hon har en väldigt speciell typ av humor, som av många kan uppfattas som lite elak och rå. Hon är född år 1970 i Stockholm, och hon är känd som författare, ståuppkomiker, skådespelare och programledare.
  • David Batra, född 1972, tillhör också en av de mest välkända komikerna i Sverige idag. Han syns väldigt ofta i tv-rutorna och idag är han även gift med Anna Kindberg Batra som är partiledare för Moderaterna. David Batra är en mycket rolig man som främst är känd som skådespelare och ståuppkomiker.
  • Babben (Barbro) Larsson är också en mycket välkänd komiker här i Sverige. Hon är född år 1956 i Dalhem, vilket innebär att hon har en härlig Gotländsk dialekt. Denna dialekt är någonting som hon anspelar väldigt mycket på när hon drar sina skämt och håller tal. Hon är känd som en komiker, sångerska och även skådespelerska.
  • Björn Gustafsson, född år 1986, är nog en av Sveriges mest folkkära komiker idag. Han slog igenom när han var väldigt ung och under sina år har han lyckats med en hel del meritfulla saker. Han har bland annat fått ha hand om mellanakterna i melodifestivalen, och han är främst känd som komiker och skådespelare.