Svenska humorprogram & humorserier

I Sverige finns det mängder av bra, välgjorda och fantastiskt roliga humorprogram eller humorserier som är mycket uppskattade av det svenska folket. Nedan följer en del tips på några av dessa som kan vara värda att ta en titt på!

  • Solsidan tåls nästan att nämnas först eftersom denna humorserie har blivit vansinnigt populär i Sverige. Den hyllas av hela svenska folket och det är många som kan relatera till den, eftersom det handlar om svenska familjer med många roller som man kan känna igen i sitt eget liv. Här ser man välkända skådespelare så som Felix Herngren, Mia Skäringe, Josefine Bornebusch och Johan Rheborg. Även Henrik Dorsin som spelar den omtalade “Ove Sundberg”.charlie-250809_960_720
  • Welcome to Sweden är en humorserie som handlar om ett par varav mannen i paret flyttar till Sverige från USA. Det handlar här om hur han anpassar sig till det svenska samhället och får ta del av de svenska traditioner och klassiker som finns. Den är riktigt rolig och en av huvudrollerna är ingen mindre än Josefine Bornebusch!
  • Partaj är också ett måste att nämna när det gäller svenska humorprogram. Detta humorprogram, som även det är hyllat av många svenskar landet runt, sänds på Kanal 5 och leds utav Johan Petersson, Rachel Molin, Eva Röse och förr i tiden var även Christine Meltzer med i programmet. Här får man ta del av mängder av roliga sketcher, kändisimitationer, parodier på händelser och även många kändisar som brukar gästa programmet.
  • Parlamentet måste också nämnas eftersom att detta sedan 1999 har varit ett mycket populärt humorprogram som gästas och har gästats utav mängder med Sveriges mest kända komiker. Själva programmet går ut på att två olika partier, det röda och det blåa, tävlar om vem som är roligast genom att käbbla med varandra och även genomföra något som kallas för “tips från coachen”. Detta är ett mycket roligt program som måste ses!