Olika sorters humor

Alla tycker att olika saker är roliga och det du skrattar åt kanske någon annan tycker är jättetråkigt, det finns många olika sorters humor och någonting som många undrar över är “vad är skillnaden mellan kul och humor?” Humor är förmågan att uppfatta det roliga i situationer medan kul oftast är en händelse, till exempel “det var kul att spela på nya casino“. Här hittar du mer information om olika sorters humor och vad de betyder. Kom ihåg att humor är subjektivt.asrani-comedian

  • Ironi – Ironi kan vara humoristiskt, men det behöver inte vara det. Här är det ofta en stor skillnad på vad som sägs och vad som egentligen menas. Ibland ligger det humoristiska i att den som hör ironin är osäker på om det är humoristisk ironi, eller om personen i fråga är seriös.
  • Metahumor – Metahumor är humor när en person ifråga går utanför sin verklighet, till exempel när en tecknad figur tar tag i kanterna av serien och drar sig ut ur serien som den egentligen lever i. Det kan även vara när en karaktär stoppar filmrullen i filmen den spelar i.
  • Nonsenshumor – Nonsenshumor är precis vad det låter, humor som är byggd på nonsens och denna humor behöver inte ha en poäng i grund och botten utan det handlar bara om någonting som helt enkelt är roligt.
  • Parodi – Detta är när man tar någonting som är seriöst och driver med det, återspeglar det på ett oseriöst och mer humoristiskt sätt. Parodier är mycket älskade i Sverige.
  • Satir – Satir är humor där man hånar eller förlöjligar någon. Detta är alltså humor på någons bekostnad.
  • Svart humor – Är en väldigt mörk humor där man ofta driver om allvarliga saker som exempelvis döden. Denna humor kan vara väldigt morbid.

Alla typer av humor bidrar på olika sätt till att få olika människor att skratta.